Saturday, November 15, 2014

Minyak Ikan : Kenapa kita perlukannya?


Ada pelbagai jenis minyak ikan yang terdapat disekeliling kita. Namun bagaimanakah kita tahu bahawa minyak ikan yang kita makan adalah yang paling bagus, sesuai, selamat dan PALING BERKESAN untuk kita gunakan??

Dalam penulisan kali ini, saya hanya berkongsi dan fokus dengan minyak ikan daripada keluaran Shaklee iaitu Omega Guard.  Kenapa Omega Guard Shaklee paling saya syorkan? Kerana jenama Shaklee adalah yang terbaik...rujuk info dibawah tentang Omega Guard Shaklee:

Shaklee hanya menggunakan sumber yang terbaik untuk dijadikan bahan utama dalam setiap produk keluaran mereka.

1- Omega Guard Shaklee di ekstrak daripada ikan laut air sejuk (Ikan Sardin, Mackerel, Herring, Anchovies) di perairan negara Jepun.  Ia bukan daripada hati minyak ikan.

2- Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan minyak ikan.  Berbanding omega dipasaran, Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

3- Satu sajian Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak Omega 3 EPA dan DHA

4- Kebanyakkan pengeluar minyak ikan daripada kilang yang lain meggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengekstrak minyak ikan.  Kaedah ini bukan sahaja akan memusnahkan sesetengah nutrien, malah tidak boleh menapis kandungan logam yang membahayakan kesihatan.

5- Berbeza dengan Shaklee yang menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan omega guard.  Ia dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak Omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan merbahaya seperti: Plumbum, Merkuri, Arsenik, Kadmium, Dioksin, dan PCB (Polychlorinated biphenyl - merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik)


Melindungi Jantung Anda:

Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung

Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. 
Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal

OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

Sumber : Shaklee Malaysia

Notakaki: Shaklee berada dipasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik. 

Dapatkan Omega Guard Shaklee ini untuk kegunaan sekeluarga!
 
* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk boleh hubungi kami di:


sms/whatsApp/Telegram : Khatijah Ramin 017-2043577
sms/whatsApp/Telegram: Firdaus Abdul Aziz 017-371 0034
Fb: www.facebook.com/sabah-good-vitamin . Klik LIKE utk info terkini.
 

Membantu menentang kanser pa

Make Money at : http://bit.ly/adfly

No comments:

Post a Comment